Že se ale letos urodilo, co?
Jen patizonů jsem dostala osm kousků.
Jako malá pamatuju, že ho mamka pěstovala na zahrádce a smažila nám z něj řízky. Pak na hodně let zmizela tahle zelenina z mého života. Až v posledních pár letech se nenápadně, polehoučku vrátila zpět. Nejdřív jsem smažila řízky... klasika. Jenže ty už moje děti nechtějí ani vidět a tak se muselo zas hledat a tápat na netu.
PATIZONOVÉ PLACKY
1 patizon
100 g šunkového salámu
150 g tvrdého sýra
1 vejce
4 lžíce hrubé mouky
sůl
2 stroužky česneku
tradičně... sušený medvědí česnek
majoránka
pepř
strouhanka na zahuštění
olej na smažení
Patizon oloupu, zbavím jader a nastrouhám na hrubém struhadle. Salám nakrájím na malé nudličky. Přidám nastrouhaný sýr... doma jsem měla mozzarellu a cihlu. Všechny ingredience smíchám a smažím na rozpáleném oleji.
Buď je hltáme ještě horké, stejně jako bramboráčky.
Anebo si ukradnem studenou placku při opakované, šmejdící návštěvě kuchyně.
Žádné komentáře:
Okomentovat