Zelňáky se u nás nikdy nepekly. Ani nevím z jakého důvodu. Snad že je to místní specialita a my všichni jsme naplaveniny. Nevím. Ale moc mi chutnají a vždycky jsem je chtěla zkusit upéct.
V Penny nedávno vyšel nový magazín s recepty. No a mezi jarní lahůdky zařadili i recept na
ZELŇÁKY:
500 g hladké mouky
500 g kysaného bílého zelí
domácí sádlo (asi tři lžíce)
škvarky
sůl a kmín
Zelí necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Všechny ingredience smícháme.
Přisypala jsem i ždibec bílého pepře a asi dvě lžičky oblíbeného kořenícího přípravku "Aglio-Olio", které mám z Lidlu. Obsahuje česnek, petržel a kroužky chilli.
Pokračuji radou z magazínu: Pokud bude těsto husté, přidejte mléko. U mě nebylo třeba.
Vypracujeme těsto a vyválíme na placku asi jeden centimetr silnou. ...což se mi opět nepovedlo.
Vykrajujeme tvary a pečeme v předehřáté troubě.
Byly vynikající.
Pikantní.
Určitě se do nich někdy pustím znovu.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat