Týden objevování nevyzkoušeného.
Týden kulinářského experimentování.
...anebo týden likvidování zásob?
Je úplně jedno, jak uplynulé dny nazveme.
Hlavně, že se nám v kuchyni dařilo, že nám chutnalo a že jsme ve zdraví přežili. :D
Další novinka v našem jídelníčku:
SOBA NUDLE
nebo-li pšenično-pohankové nudle na asijský způsob.
Z jejich přípravy jsem měla docela strach. Ve vygooglovaném receptu si blogerka postěžovala, jak snadno a velmi rychle je lze rozvařit. Takže Terinka stála v kuchyni se zapnutými stopkami a sledovala přesný čas, zatímco já míchala a hlídala bod varu.
Povedly se nám napoprvé a fakt jsou vynikající!
SOBA NUDLE S KUŘECÍM MASEM
Dvě kuřecí prsa jsem nakrájela na menší kostičky. Osolila, opepřila (bílým pepřem), přidala větší špetku oregána, pár kapek citrónové šťávy, ždibec nastrouhaného zázvoru a naložila do olivového oleje. Naložené maso jsem dala na malou chvilku odpočinout do lednice. Pro příště bude určitě lepší, nechá-li se naložené přes noc.
Na olivovém oleji jsem osmahla na tenká kolečka nakrájenou cibulku. Přidala necelé dvě lžíce sójové omáčky a po chvilce přidala najemno nakrájený česnek, plátky žampiónů a naložené maso. Míchala, dokud nepustilo maso a žampióny šťávu. Vmíchala jsem najemno nakrájenou mrkev a papriku, dochutila kořením na čínu a ještě malou chvilku podusila.
Mezitím jsem s pomocí Terky připravila dle návodu nudle. Do vroucí, mírně osolené vody jsem vhodila soba nudle, ztlumila plyn a přesně tři minuty míchala. Pak rychle zcedila a podávala na talíř. Kdybych se ovšem tolik nebála a nechvátala, vhodila bych je přesně podle návodu do masové směsi a zamíchala. Rychle jsem servírovala na talíř, přidala směs a až potom mi došlo, že mělo být něco jinak. Smíchali jsme si tedy každý až to svoje, na talíři. Ale bylo to fakt moc dobrý papání!
Žádné komentáře:
Okomentovat