"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

čtvrtek 21. května 2020

Tvarohový koláč s hrozinkami

Na FB sdílím příspěvky od Jíme zdravě. Nedávno vydali novou kuchařku Jíme zdravě ze spíže. Ze spousty úžasných receptů jsem jako první vyzkoušela - jak jinak - koláč. To bych snad ani nebyla já. 

Na tvarohový koláč s hrozinkami si připravím:
3 měkké tvarohy (750 g) (kostka - ne vanička)
60 ml mléka polotučného
80 g třtinového cukru
3 vejce
100 g hrozinek
1 lžíci kukuřičného škrobu

Vyšlehám tvaroh s mlékem, cukrem a vejci. V misce promíchám hrozinky s kukuřičným škrobem a vsypu k tvarohové směsi. Promíchám a naliju do formy vyložené pečícím papírem. Vložím do předehřáté trouby a peču 90 až 95 minut při 150°C. 
Upečený koláč nechám vychladnout v otevřené troubě a pak ho dám alespoň na 15 minut vychladit do lednice.


Tip pro příště... musím si koupit menší dortovou formu. Z té mé, klasické, je dort moc nízký. Ideální forma by měla mít v průměru 20 cm. 
Ale jinak moc dobrý. 
Takový ...tvarohový. 




Žádné komentáře:

Okomentovat