"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

neděle 26. května 2019

Osmnáct

Je to tady. 
Moje malá holčička, 
moje beruška, 
moje cácorka
je dospělá. 
No... "dospělá"...  je plnoletá. 
Osmnáctiletá! 
A to se musí pořádně oslavit.



Snad z jakési nostalgie jsem vytáhla pár pravěkých filmů z roku 2004 a všichni tři jsme sledovali úžasné záběry z vánočních příprav, z narozenin i ze školkové besídky... přiznávám, já mačkajíc jednu slzu za druhou. Ten čas fakt hrozně rychle letí. Jeden pak jen bilancuje, žasne kolik chyb dělal, kolika zbytečnostmi a marnostmi si zatěžoval život a kdyby věděl co ví dnes, žil by docela jinak. Ale co. Musí se zkrátka vstát, otřepat se, poučit se a jít dál, byť jinudy. 



Na tak "důležitý" osmnáctý dort jsem si sama netroufala, takže jsem ho raděj objednala u profíka. A přesto, že jsem jeho vzhled projednávala téměř hodinu, konzultovala i s "profesionální" cukrářkou, dodala podrobný nákres... přesto všechno musím přiznat velký zklamání. Při prvním pohledu 
jsem dlouho hledala vhodné slovo, které by odpovídalo 
jakékoli pochvale. Po druhém pohledu jsem začala doufat, že neodpovídá-li vzhledově, uspokojí alespoň naše mlsné, chuťové buňky. Ale bohužel ani to se nestalo. Odporný máslový krém, fondán mazlavé konzistence chuťově připomínající umělou hmotu.... snad jen ten čokoládový korpus byl tak nějak k jídlu. 
...oči pro pláč. 
Musela jsem svatosvatě slíbit, že příště... příště upeču dort zase sama. 



Slavili jsme opět vícekrát. A představte si, Terka dostala dort, který dokonce i chutnal! :) 




Žádné komentáře:

Okomentovat