"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

pondělí 26. března 2018

Nedělní chvilka poezie

Taky si furt pokládáte otázku: 
"CO BUDU VAŘIT?". 
Furt dokola jen kuřízky, francouzský brambory, šunkofleky... a.... mami, tak udělej kuřecí řízky. 
Tohle jíst nebudou. 
Tohle jim nikdy nechutnalo.
...jako například Terce rajská omáčka.... přestože VY moc dobře pamatujete doby, kdy se po ní mohla utřískat. 
Mirďa nikdy nedá do pusy něco tak odpornýho jako jsou žampiony. ALE ..!.. Stačí je jen nakrájet na velmi malé kousky, zamíchat například do číny ...a zatloukat a zatloukat. "Né, Mirečku, co by tam žampióny dělali. Dyť přeci vím, že ty je nerad." Pak se jen oblizuje, boule má až za ušima, talíř pomalu vyškrabe... ale žampióny by nikdy do pusy nedal. 
A tak se někdy už ani neptám. Zajdu si pro inspiraci na google. Jako třeba tenhle víkend, kdy jsem našla luxusní recept na 

PIKANTNÍ MEDOVÁ KUŘECÍ  KŘÍDLA


Nejprve si připravíme marinádu:
4 lžíce worchesterové omáčky
4 lžíce sójové omáčky
2 lžičky oleje
1 lžička soli
0,5 lžičky mleté sladké papriky
0,5 lžičky chilli koření
0,5 lžičky mletého černého pepře
1-2 stroužky česneku
6 lžic medu

Recept počítá s půl kila kuřecích křídel. Měla jsem osm kousků, třičtvrtě kila. 
Vypraná a vyčištěná kuřecí křídla nechám alespoň 24 hodin marinovat. 


Křídla naskládám do pekáčku, přeliju marinádou, přikryju pokličkou nebo alobalem a peču v mírné troubě při 150°C. Za třičtvrtě hodiny sundám poklici a další čtvrt hodinu dopékám při vyšší teplotě...aby se udělala křupavá kůrčička.  


Jako přílohu nám doporučují americké brambory anebo hranolky. 
My máme rádi chleba! Krásně se do něj vsakuje vynikající sosík. 

Žádné komentáře:

Okomentovat