"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

sobota 29. srpna 2015

Tříbarevná buchta

Včera jsem pekla po hodně dlouhé době tříbarevnou buchtu a až teď mi došlo, že jsem tuhle lahůdku ještě nevložila do receptů na blog. Naštěstí zbyl na pekáči poslední kousek, takže recept bude i s fotkou. 
Tahle pochoutka je trošku náročnější na práci, ale stojí za to! Díky tvarohu je náramně lahodná a vydrží dlouho vláčná. Tedy ....dlouho.... jak kde, že. U nás tedy moc dlouho nevydrží nikdy. 


Buchta se skládá ze tří vrstev. 
Začneme nejspodnější, na kterou si připravíme: 
10 dkg cukru
10 dkg másla
4 lžíce mléka
1 vejce
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 dkg kakaa
30 dkg polohrubé mouky
Cukr, vejce, máslo a mléko dobře vyšleháme. Pomalu přidáme suché ingredience. Vzniklou hmotu vyválíme (nebo vymačkáme) na plech vyložený pečícím papírem do tvaru misky s mírně zvedlým okrajem. Další dvě vrstvy jsou totiž poněkud řidčí. 

Na druhou vrstvu budeme potřebovat:
1 lžíci másla
3 ks polotučného tvarohu (klidně i ve vaničce)
1 balíček vanilkového cukru
3 vejce
1 lžíce cukru
V původní verzi přidávají i 3 lžíce rumu. Ale nemusí být. Mě tedy moc chutná i bez. :D
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a až nakonec vmícháme tvaroh. Nádivku nalijeme na první vrstvu. 

A nakonec zbývá připravit si:
1/2 balíčku prášku do pečiva
7 lžic oleje
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
5 lžic vlažného mléka
3 vejce
Vejce a cukr utřeme do pěny a pomalu přidáváme mléko a olej. Do husté pěny opět pomalu sypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec nalijeme na druhou "nádivkovou" vrstvu a dáme na 20-25 minut péci na 150°C. 

Dobré chutnání!  


Žádné komentáře:

Okomentovat