"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

neděle 7. října 2018

Patizonové placky

Že se ale letos urodilo, co?
Jen patizonů jsem dostala osm kousků. 
Jako malá pamatuju, že ho mamka pěstovala na zahrádce a smažila nám z něj řízky. Pak na hodně let zmizela tahle zelenina z mého života. Až v posledních pár letech se nenápadně, polehoučku vrátila zpět. Nejdřív jsem smažila řízky... klasika. Jenže ty už moje děti nechtějí ani vidět a tak se muselo zas hledat a tápat na netu.

PATIZONOVÉ PLACKY

1 patizon
100 g šunkového salámu
150 g tvrdého sýra
1 vejce
4 lžíce hrubé mouky
sůl
2 stroužky česneku 
tradičně... sušený medvědí česnek
majoránka
pepř
strouhanka na zahuštění
olej na smažení

Patizon oloupu, zbavím jader a nastrouhám na hrubém struhadle. Salám nakrájím na malé nudličky. Přidám nastrouhaný sýr... doma jsem měla mozzarellu a cihlu. Všechny ingredience smíchám a smažím na rozpáleném oleji. 


Buď je hltáme ještě horké, stejně jako bramboráčky.
Anebo si ukradnem studenou placku při opakované, šmejdící návštěvě kuchyně. 

Žádné komentáře:

Okomentovat