"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

pondělí 9. října 2017

Čokoládovo-jablečný moučník

Jedním slovem
mňam!

Děvčata v práci mi opět vnutila sešítek s recepty. 
V hlavní roli ...jablka. 
No a Terince se podle fotky tuze moc líbil zrovna tenhle, čokoládový. 


Na těsto potřebuji:
5 vajec
250 g hladké mouky
200 g krupicového cukru
30 g kakaa
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
200 ml oleje
1 polévková lžíce rumu
špetka soli

Na krém si připravím:
6 jablek
200 g másla
100 ml vody
150 g krupicového cukru
3 polévkové lžíce rumu
100 g hořké čokolády

Na polevu stačí:
100 g hořké čokolády
50 g másla
1 polévková lžíce oleje

Vyšleháme vejce s cukry do pěny, postupně zašleháme rum a olej. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme hladké těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Necháme vychladnout. 

Jablka zbavíme jádřince, oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do kastrůlku. Přilijeme vodu, rum, přisypeme cukr a vaříme doměkka. Jablka rozmixujeme a vmícháme máslo s čokoládou. Vše zahřejeme, necháme rozpustit a poté vychladnout. 

Korpus rozřízneme vodorovně na dvě poloviny. Horní díl rozdrobíme do jablečné směsi, promícháme a naneseme na spodní díl. Zalijeme čokoládovou polevou a necháme v lednici ztuhnout.

Recept je zdlouhavý, pořád se musí čekat až horké vychladne, ale výsledek stojí rozhodně za to!

Žádné komentáře:

Okomentovat