"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

neděle 25. ledna 2015

Bratislavská buchta

Počin dnešního nedělního odpoledne:


Věřte mi nebo ne, ale je to opravdu mňamkózní delikateska. Přestože na první pohled vypadá dosti nevábně. Obzvlášť chvátáte-li s focením a nenecháte pořádně zatuhnout smetanu.

Na těsto si připravíme:
5 vajec
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
200 ml vlažné vody
250 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce kakaa

dále je dobré míti při ruce:
750 ml mléka
2 vanilkové pudinky
3 lžíce cukru krupice

a na závěr:
3 lžíce cukru moučka
1 vanilkový cukr
3 zakysané smetany

skořicový cukr na posypání

Vejce, vanilkový i krupicový cukr vyšleháme. Postupně přidáváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části. První nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao (já ho rozmíchám v malé kapce rumu), smícháme a vlijeme cik cak mezi světlé těsto. Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct 30 minut při 200°C.
Rozmícháme zakysané smetany s vanilkovým a moučkovým cukrem a nalijeme je na upečený horký koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem (u nás máme navrchu raději nasypané granko než-li skořici) a vychladíme v lednici.
Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat