"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

sobota 4. června 2011

Šachový Písek

Dnes jsme si udělali takový malý rodinný výlet do Písku. Konal se tam Krajský přebor mládeže jednotlivců 2011 v rapid šachu. Oba dva naši závodníci hráli za kategorii do deseti let. Mirek si dokonce poprvé zkusil hru zapisovat. Hra byla napínavá - pro mnohé rodiče přímo adrenalinová. Ze sedmi kol Mirek uhrál tři body a Terka čtyři - což je naprosto bezvadný.










Terinka skončila na sedmém místě, čímž si zajistila titul krajské přebornice mezi dívkami a zároveň vybojovala i postup na Mistrovství České republiky dívek. Mirek se umístil na krásném čtrnáctém místě.










Turnaj skončil ve čtyři odpoledne. A protože se mládežníci snažili a nedělali zbytečné chyby, byla jim slíbena sladká odměna. Obrovský kornout zmrzliny. Počasí bylo nádherně slunečné, přímo lákalo k malé procházce po městě. Na náplavce řeky Otavy u Kamenného mostu na nás čekaly úžasné sochy Rožmberků, představující sourozence slavného šlechtického rodu pánů z Růže: Bohunku, Evu, Viléma a Petra Voka z Rožmberka, dále Jana Zrinského ze Serynu. Soubor soch doplňuje snad nejznámější žena tohoto rodu - Perchta označovaná jako "Bílá paní", věrní psi a opice se znakem rodu.







































Historické jádro Písku je nádherné. Na mnoha domech jsou dodnes zachovaná domovní znamení. Například Dům U Zlaté lodi na Velkém náměstí. Nebo Dům U Černého orla na rohu Chelčického ulice a Alšova náměstí. Zde býval hostinec na jehož místě později vznikl palác Občanské záložny a ještě později poliklinika. Prostřední fotka je pořízena v prostorách průmyslového objektu z 19. století, který byl původně určen pro výrobu a skladování sladu. Dnes se v objektu Sladovny nachází stálá expozice "Po stopách ilustrace", která je věnována historii ilustrace českých dětských knih.
Mireček po večeři zmizel v pokojíčku a takhle jsme ho po malé chvilce našli. Zmoženého, urvaného, neumytého, spícího.

1 komentář:

  1. Pískové sochy v Písku jsou krásné. Já mám Písek moc ráda...kořínky naší rodiny se natahujou až tam ;-)
    A máš moc pěkný blog. Přeju Ti hodně elánu a síly vytrvat a pěkná a zajímavá témata ke psaní . Hanka

    OdpovědětVymazat