"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

sobota 18. srpna 2012

Přání k výročí svatby

Naše Věrka mě tento týden požádala, jestli bych nestihla do soboty udělat přání příbuzným ke čtyřicátému výročí svatby.
Stihla. A moc ráda!
Prý ...."mohlo by být s nějakým srdíčkem".
Tak jo. Když se srdíčkem, tak se srdíčkem. ;)
Na silhouette jsem si "velmi pracně" nastavila srdíčkovou šablonu a vše vyřízla na krémový papír. Každý otvor zvlášť podlepila papírem ze zbytečkové zásoby. Vrchní část se srdíčky omotala nití, taktéž krémovou a nalepila širší oboustrankou na větší, ruční papír. Ten dole ozdobila mašličkou a celé přilepila k přáníčku. Číslice je také vyříznutá.

Chtěla jsem udělat čisté, decentní přání, ale nevím jestli spíš není unylé. Jestli jsem to s tou krémovou moc nepřehnala. Věrce se tedy líbilo a žádnou úpravu již nevyžadovala. Tak nevím...

neděle 12. srpna 2012

Zapomenuté soutěžní stránky

Jak se tak dívám, zjišťuji, že jsem úplně zapomněla vložit své soutěžní stránky z červnové i červencové challenge. Tak tedy:

ČERVNOVÁ CHALLENGE
byla první, co kdy BARTA vyhlašovala. Z tohoto důvodu jsme neměli očekávat žádnou originalitu. :D
Zadání znělo:
Je červen, po květnu, kdy všechno kvetlo, teď se červená.
Takže něco
1. červeného (čtvrtka, papírek ozdoba)
2. nějakou drobnou ozdobu, Vámi ručně vyrobenou
Námět stránky je libovolný.

Lidičky, jak já jsem se s tímhle zadáním zapotila.  ....Vámi ručně vyrobenou drobnou ozdobu....!!!! jajajaj .... to se lehce řekne.....či spíše napíše .... ale, jak mě se kouřilo z hlavy, když jsem vzpomínala, co jsem kdy naposledy vyrobila...... a jestli někdy nějaké naposledy vůbec bylo.
Ne nadarmo mne ovšem rodina vycvičila býti detektivem. A troufám si tvrdit, že dost dobrým detektivem. Najdu a vypátrám cokoli. Takže jsem tedy pro změnu zapátrala ve vlastních vodách.....abych našla vlastnoručně vyrobené, léty zapomenuté, knoflíky z FIMA. Stránku jsem pojala jednoduše, přestože s takovými "jednoduchými" mám práce mnohem, mnohem víc. Hlavně ta přesnost. Rčení dvakrát měř.... vůbec nechápu. Měřím i desetkrát a stejně pak musím opravovat křivosti a odchylky.

 

ČERVENCOVÁ CHALLENGE.
Vyhlašovatelka: Haczek
Téma: mnohafotková stránka

Jo, tak tohle už byla přijatelnější podmínka. Z některých akcí mám spoustu fotek a žádné z nich se nemíním lehce vzdát. Každá je svým způsobem důležitá. Aspoň tedy pro mě.
Jako třeba fotky z Náprstkova muzea. Za možnost focení zde jsem způsobně zaplatila symbolický poplatek, abych pak na každém patře mohla dokazovat pánovi v černém, že toto povolení opravdu mám. Když už jsem lísteček musela lovit potřetí..... a právě v okamžiku, kdy mi Mireček ležérně zapózoval u vitríny s vysušenými indiánskými ostatky.... přestal foťák fungovat tak jak má. Po deseti minutách usilovného zkoušení si dal říci, expozici jsem dofotila podle svých představ  bez dalších problémů. Nicméně následné exteriéry už nezvládl. Zablokoval se a já měla po ptákách. Až doma mi došlo, že jsem si při hledání povolení hnula s jednou důležitou částí fotoaparátu (nechtějte po mě odborný název) a tím pádem už nemůžu fotit tím způsobem, jakým jsem do té doby fotívávala. (Chjo.....jak to napsat, když je jeden foto-analfabet. Vím a znám jen pár, pro mě důležitých, kroků. Ostatní je velká neznámá.)
Zpět k soutěži. Fotky jsem jen tak (zdánlivě) ledabyle rozházela po stránce, kol jedné vystřižené. Pak jsem dlouze hledala inspiraci v indiánských a egyptských písmech, abych jich našla pár jednoduchých, přidala pár svých hieroglyfů a ozdobila jimi okraj stránky. Příští generace se budou patrně moc divit, cože to je vlastně za blábol a co tím chtěl básník říci. Myslím, že tyto situace vznikají i dnes, kdy si archeologové lámou hlavy nad něčím nepochopitelným, co vzniklo možná podobným způsobem - omylem, hrou, mystifikací, apod. :D



pátek 10. srpna 2012

Zahrada, zahrádka, zahrádečka...

A dnes ještě z jiného soudku. Musím se pochlubit (neb mám ohromnou radost) se svojí zahrádkou. .....jestli tedy můžu pár květináčů na balkóně zahrádkou vůbec nazývat.
Rajčata si dala konečně říct a začínají se krásně vybarvovat.
 Žlutá mini,
červená, letos o krapánek větší....
.....a dokonce mi vykvetla i bazalka! 
Krásný den všem!

Projekt 2012 - SRPEN 2

Limetky srpnové zadání musím překopírovat do písmenka. Jinak to ani nejde. 

Léto - šup do plavek a hop do vody. Je horko, moc toho na sobě nemáme. Líně se sluníme u rybníka, večer popíjíme kafíčko při západu slunce. Tráva žloutne, z polí nám horký vítr přináší prach od sečeného obilí. Cítíte vůni letního deštíku na rozpáleném chodníku? Nepřipomíná vám vůně borovic a suchého jehličí v horkém dni tak trochu Chorvatsko nebo Řecko? Také máte tak rádi léto?
Heslem pro srpen je minimalizmus a jednoduchost. Jako je město prázdné když všichni odjedou k vodě a děti k babičkám. Nechť je vám inspirací tenhle obrázek. 
Je jedno, jestli zachytíte krajinu nebo lidi. Byla bych ráda, kdybyste zvolili místo nebo lidičky (či zvířátka), které máte rádi nade vše a možná připsali i nějakou myšlenku. Upřednostňuji ruční psaní a kresby, ale nejsou podmínkou. 

Tolik Limetka. Jednoduché stránky jsem dělala minulý měsíc. Co teď? Vyhrabošila jsem fotku (bohužel moc tmavou) kdy Mireček seděl na kanále a házel do Vltavy kamínky. Kanálem rozuměj vodácký kanál. ;) Je v Českém Vrbnu, od nás coby kamenem dohodil. Jezdíme tam moc rádi a úplně nejraděj, když tam zrovna táta měří nějaké závody.  
Konečně jsem se odvážila použít papír WHITEWASH COLLECTION, zakoupený před x-lety na srazíku u Aktijky. Čím je tento papír zvláštní. Bílá plocha lze jakýmkoli způsobem odstranit. Pilníkem na nehty, šmirglem, papír můžete zmačkat a znovu vyrovnat... podle libosti. Vzniknou tak úžasné plochy. Poprvé jsem viděla tento papír u Meliny a řeknu vám, byla to krása. 
Já jsem brousila jak divá pilníkem na nehty, barevné přechody jsem obtáhla modrou pastelkou a nadpis s bílou větvičkou si vyřízla pomocí silhouette na bílou tapetu. Zelenou větvičku mám od Meliny z její krabičkové Vintage sady.