"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

neděle 25. března 2012

Projekt 2012 - BŘEZEN 2

Fidulčino zadání březnového úkolu znělo zdánlivě velmi jednoduše: "Z dané palety vyber minimálně čtyři barvy, které použiješ na stránce. Žádná jiná barva, krom bílého orámování fotek, není povolená!" Pro mnohé výzva a oříšek zároveň.

Všechny dané barvy mi přijdou hodně studené. Snad jen krom zelené v horní řadě. A já mám tak ráda podzimní, teplé barvičky. Hledala jsem usilovně papíry s vhodnými odstíny i nějakou šikovnou fotku. Nakonec jsem usoudila, že už by bylo načase zpracovat fotku z našeho třetího (mého druhého) srazu, který se konal v Havlíčkově Brodě.

Při lepení jsem vzpomínala na ten báječný, tvořivý víkend. Na moje první setkání se Silhouette, na krásně připravený pracovní stůl, na obchůdky, na Dianku s bříškem - věčně zabořenou do notebooku, na Dančiny názorné ukázky, na krásný dort..... ale i na zvědavé hasiče, místní taneční zábavu, noční štěbetání. O to víc mě mrzí, že letos zase nikam nemůžu jet. Zákony schválnosti fungují dokonale.

úterý 20. března 2012

Moje nej pro Gabretu

Před časem mi přišlo do ruky moje "zvláštní" dvacítkové album. Je založené speciálně jen pro stránky "Moje nej" od mých scrap-kamarádek. Tyto pak prokládám v časové posloupnosti stránkami ze srazů, kterých jsem měla štěstí zúčastnit se.

Má sbírka je zatím skromná. V plenkách. Jen tak někoho totiž neoslovím. Z ostychu. Z vrozené obavy. Nevím proč. Faktem zůstává, že většinou oslovila druhá strana mě, čímž se mi jaksi výměna zjednodušila.

A tak jsem byla sama sebou překvapená, kde se najednou vzala ta odvaha požádat o stránku zrovna Gabretu, ke které vzhlížím (a troufám si tvrdit, že nejen já) jako ke svému scrap-guru. Jelikož vím, že ona sama dává přednost raději osobním kartám "scrapzávislaček" (což je taková zmenšená varianta "Mých nej", ve visačkovém formátu), byla jsem moc překvapená, když na oplátku chtěla ona po mně to samé.

Tady je tedy moje dvacítka. Vybrala jsem papíry ve velmi podobném barevném odstínu, našla si pár předloh k čerpání nápadů a rozhodla se zkusit vintage styl. S výsledkem jsem byla docela spokojená (kupodivu) i když si myslím, že je vintage hóóóodně vzdálená.




Ještě malá douška - třináctka je moje šťastné číslo. Proto stojí osamoceně.


sobota 3. března 2012

Vánoční minialbum

Naše babička si přála udělat pár fotek z posledních vánoc, aby se mohla pochlubit kamarádkám a ukázat všechna vnoučátka. Co bych to byla za scrapařku, kdybych jí dala jen obyčejné fotky. Z posledního srazu jsem měla schované od Kety chipboard na minialbůmek ve formátu 15x10 cm. No a už docela dlouho mám zakoupenou sadu vánočních papírů Papermania A Silent Night od Tiny Higgins The perfect winter warmer.

Na titulku jsem si upravila fotku ve photoshopu. Aby nepřišla k úhoně je chráněná pevnou fólií, kterou jsem vystřihla na míru z desek na průkazky.
strana 1 + 2
strana 3 + 4
strana 5 + 6
strana 7 + 8
strana 7 otevřená + 8
strana 7 + 8 otevřená
strana 9 + 10
strana 11 + 12
Zadní strana. Pouze polepená papírem. Ale myslím, že by se sem báječně hodilo Kety razítko - vyrobeno pro tebe. Budu si muset nějaké šikovné pořídit.

pátek 2. března 2012

Zrada

Záměrně jsem čekala až na konec měsíce, abych mohla vložit projekty společně s challenge do jednoho dlouhého příspěvku. Asi mám všechno moc jednoduché a tak mě pořád někdo pokouší a háže mi pomyslné klacky pod nohy. Prostě se mi zbláznila technika a že prý si ten článek pustí do světa tak, jak chce ona a né jak chci já. Stačila nepatrná operace, jeden jediný krok, jakýkoli stisk klávesnice, text se změnil k obrazu svému, zadal si jakýsi neznámý font a já musela začít zas odznovu. Najít pět fotek, přepsat případně překopírovat text a doufat, že se konečně zadaří. V půl čtvrté ráno jsem usoudila, že: za 1. - moudřejší ustoupí, za 2. - zítra je taky den a nakonec za 3. - ráno je moudřejší večera. A protože ani ráno se původní záměr nezdařil, textík jsem jednoduše rozkouskovala na tři krátké.
Přeji vám příjemné čtení a hezký, sluníčkový den.

Únorová challenge

Jíťa jako lednový vítěz challenge předala pomyslné žezlo Irisce, která zadala tyto, mě velmi sympatické, podmínky:
- libovolný počet fotek - jediná podmínka - fotka černobílá nebo v barvě sépie
- barva hnědá v kombinaci s růžovou nebo zelenou anebo modrou
- použití krajky, kovových komponentů a nějaké té kytičky

Tentokrát jsem nic nehledala. Šla jsem na jistotu a opět zalovila v mém mládí. Tuhle fotku mám docela ráda, poněvadž je jednou z mála, kde mi to myslím i sluší.
Lepilo se mi tak nějak samo od sebe. Na visačku jsem chtěla ještě napsat krátkou doušku ve smyslu ....zatím jsme ještě čtyři, nebude trvat dlouho a budu mít druhého bráchu.... jenže - co čert nechtěl - jako by se ta naše technika domluvila, po počítači odešla i tiskárna. Nechtělo se mi už čekat na novou. Rukopis mám hrozný a tak přišla Irisce stránka bez textu, tak jak ji vidíte.

Projekt 2012 - ÚNOR 2

Druhý projekt - SKETCH.
Haczek jako vyhlašovatelka upustila podle svých slov od záludností a složitostí, slitovala se nad námi a vložila zdánlivě jednoduchou podmínku.

Zdánlivě jednoduchou. Já opět dlouze hledala vhodné fotky a našla tři "šikovné" až z roku 2005. Navíc moc velké a nemožné ořezu. Sotva se vešly vedle sebe na třicítku. Jenže - tenkrát jsem si okousaných arabesek všimla až na fotkách! Terinka - mlsalka chodila tajně pod stromeček ochutnávat. A uznáte sami, že důkaz doličný nemůžu jen tak uříznout a nepoužít. :D
K těmto fotkám už byl dávno určený papír díky protistraně, takže se moc experimentovat nedalo.
Nejvíc mě ovšem mrzela moje zbrklost. Nadpis jsem chtěla mít samozřejmě co nejrovnější. Dvakrát jsem měřila! Jenže - práce kvapná - nepočkala jsem až budou děti v pelíšku a začala lepit. Trpaslíci se začali pošťuchovat, přišli si dokonce požalovat a výsledek ..?.. bída nejkřivější.
...ještě, že to mám na koho svést. ;)

Projekt 2012 - ÚNOR

První projekt byl doménou Pettie.
Vybrala bohatě členěnou stránku od Lynn Ghaary a zadala bezvadnou podmínku:
... abyste si vybraly a na své stránce použily alespoň 5 prvků, které se na dané stránce objevují. Když se podíváte na stránku, tak těmi prvky myslím třeba kytičku s knoflíkem, visačku s mašličkou, vlaječku ... nebo třeba puntíkovaný papír, "čárkovaný" rámeček kolem stránky, žurnaling na papíru "z blogu", 3 fotky na výšku vedle sebe atd.

Zde je výše zmiňovaná předloha:

Netradiční zadání myslím zaujalo velkou většinu z nás. Spousta dokonce slíbila stránku celou do puntíku liftnout. Mě osobně dal nejvíc zabrat samotný výběr fotky. Nějak mi ubývají a není kdo by přidělal nové. Tak se stalo, že mi čirou náhodou přišla pod ruku moje fotka z prvních narozenin ....a bylo hned jasno. Dodržela jsem tradici a stránku liftla, tentokrát podle úžasné Julie Bonner. Podmínku jsem splnila použitím těchto prvků - růžek, kytka s knoflíkem, visačka, papír z bloku, ptáček (malý, ale je) a puntíkatý papír.