"ŽIVOT JE JAKO BONBONIÉRA. NIKDY NEVÍŠ, CO OCHUTNÁŠ." Forrest Gump

úterý 31. ledna 2012

Kočičky kočičkám

Nikolka bude mít v pátek čtvrté narozeniny a tak jsem jí namalovala kočičkové tričko. No a jak už bývá u mě dobrým zvykem, vzala jsem to rovnou přes kopírák a ten samý motiv vymalovala ještě jednou pro tu naši malou cácorku - Markétku, která má tričko slíbený už pěkně dlouho. Sice chtěla princeznu Krásku, ale snad se jí kočička také zalíbí. Kráska bude pozdějc. Třebas k narozeninám. ;)


neděle 15. ledna 2012

Překonám se a začnu?

Před malou chvílí byl zveřejněn na Novinkách.cz velmi zajímavý článek. Jednoznačně mi říká - ZHUBNI, jinak bude zle! Né-li ještě hůř.
Žádné novoroční předsevzetí jsem si letos nedávala. Vlastně ano. Jedno - nedávat si žádné předsevzetí! Stejně jsem nikdy žádné nedodržela. Vlastně jednou ano. Jen jednou se zadařilo. To takhle třetího ledna jsem si na balkóně zapálila jednu s velbloudem, labužnicky si ji vychutnávala a během té krátké chvíle usoudila, že chci-li zdravé děti s tím báječným chlapem, kterého jsem nedávno potkala, je nejvyšší čas přestat s tímto zlozvykem. A stalo se. Už před třinácti lety. A je pravda, že jsem na tenhle počin patřičně hrdá. Jenže mezi cigaretkou a sportovním drilem je pořádnej rozdíl. Já byla vždycky ten v koutě, nejlépe s knížkou. Činky, míče a jiné sportovní náčiní mi nic neříkaly. Jak tedy na stará kolena začít? Jó, po dvacítce, to bylo hej. Jeden měl tolik aktivit, že se nestíhal ani najíst. Z jedné práce honem do druhé. Pořád na kole, aby byl všude včas. K snídani cigaretku a kafíčko a během dne několikrát repete. Proč ne, když chutná, že. Ale co teď? Nikam nechodím, nikdo mě nikde nepotřebuje, koníčky mám jen sedací a když jsem na nohách, tak v kuchyni nebo u žehlícího prkna. Nepřejídám se. Ale ani nepohybuju. A tady je ten zakopanej pes. Takže chca-nechca budu muset přece jen letos překonat svoji nechuť ke cvičení a jít do sebe.

pátek 13. ledna 2012

Konečně chumelí!

V poledne se najednou zatmělo a než jsem si uvědomila tu tmu, venku se spustila sněhová vánice.

Aktuální informace Budějcké Drbny:

Zima se probudila: Budějce zažily sněhovou bouři!

Pátek 13. ledna 2012 zůstane uložen v paměti nejen meteorologům, ale také občanům Budějc. Necelou hodinu po poledni totiž do města dorazila sněhová bouře, během níž ve městě napadla pěticentimetrová vrstva bílé peřiny. V lednu by to nebylo nic zvláštního, s ohledem na průběh letošní zimy to ale jistě mnohé zaskočilo.

Vydrželo chumelit přibližně dvě hodiny a pak opět vysvitlo sluníčko. Ideální počasí na procházku.

pohled z našeho okna